Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

OPCIJE PUNJENJA

Punite kod kuće tokom noći ili tijekom radnog vremena na javnim stanicama za punjenje, koje se mogu sve češće vidjeti u brojnim lokacijama.

Punjenje kod kuće

Postavite CUPRA wallbox punjač kod kuće, a s njim dobivate i garanciju i pomoć za korisnike.

Punjenje na odredištu

Svake je godine dostupno sve više javnih stanica za punjenje. Puniti možete u hotelima, restoranima ili trgovačkim centrima.

Punjenje na putu

Infrastruktura stanica za punjenje na cestama i autoputovima ima dvoznamenkast godišnji rast.

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA CUPRA CHARGER?

Kompaktno i praktično rješenje CUPRA Charger puni vaše vozilo u udobnosti vašeg doma te vam pruža čitav niz pogodnosti.

Brže

Uživajte u bržem punjenju baterije. Punite svoje vozilo marke CUPRA snagom do 11 kW uz Wallbox. Zavisno od vozila, potpuno punjenje plug-in hibrida za svega 3 sata i 40 minuta.*

 

*vrijeme punjenja varira u odnosu na sljedeće faktore: vanjska temperatura i temperatura baterije, maksimalni napon vašeg sistema punjača i njegovo trenutno stanje, kao i stanje baterije i korištenje druge električne opreme u automobilu tokom punjenja.

Povezanije

Upravljajte postupkom punjenja putem telefona uz aplikaciju CUPRA Easy Charging te upravljajte snagom na daljinu i provjerite razinu napunjenosti kada god to želite.

 

 

Sigurnije

Uz integrirano prepoznavanje kvara strujnog kruga kojim se umanjuju troškovi instalacije te poštuju stroga sigurnosna pravila.

CUPRA preporuča MOON punjače

Bolje, sigurnije i brže punjenje kod kuće s wallboxom marke MOON, u suradnji s markom CUPRA.

Neovisno jeste li Privatan ili Poslovan korisnik, MOON pokreće oba!

Više o MOON rješenjima pogledajte ovdje.

RJEŠENJA ZA PUNJENJE.

S CUPRA wallboxom možete jednostavno, brzo i udobno puniti svoje plug-in hibridno vozilo kod kuće. Punjači marke MOON za CUPRA nude brojne dragocjene prednosti kada je u pitanju punjenje kod kuće.

CUPRA Charger

Učinkovito rješenje za sigurno, jednostavno i brzo punjenje. Dostupno u 1-faznoj I 3-faznoj verziji za snage punjenja do 7,4 odnosno 11kW AC.

CUPRA Charger Connect

Povezuje se s vašom kućnom mrežom za pružanje funkcija na daljinu. Možete provjeravati aktualiziranja i podatke putem smartphonea.

CUPRA Charger Pro

Sve prednosti koje pruža CUPRA Charger Connect uz dodatnu LTE povezivost i certificirano MID brojilo električne energije.

MOON vas savjetuje.

Pošaljite upit.

KAKO PUNITI

Uz CUPRA Charger punjenje kod kuće lakše je nego ikada. Samo slijedite ove korake.

1. korak

Otključajte vozilo i otvorite poklopac.

2. korak

Priključite kabal CUPRA Chargera u vozilo.

3. korak

Zeleno svjetlo pokazuje da je punjenje u toku.

JEDNOSTAVNO PUNJENJE NA JAVNIM STANICAMA ZA PUNJENJE

Easy Charging. Aplikacija za punjenje CUPRA-e bilo gdje.

Punjenje u pokretu

Broj javnih punionica iz godine u godinu eksponencijalno raste. Ova transformacija infrastrukture električnih automobila znači da sada možete pronaći stanice u i oko gradskih središta: u blizini hotela, parkirališta i benzinskih stanica.

Cjelovito rješenje

Besprijekorno iskustvo. I aplikacija i vaša CUPRA Easy Charging autorizacijska kartica kompatibilni su s CUPRA Charger Connect.

Pronađite lokacije za punjenje

Pretražujte svoje lokalno područje putem aplikacije kako biste na karti prikazali najbliže tačke punjenja.

Odgovarajuće opcije

Potražite najprikladnije mjesto za punjenje: filtrirajte prema dostupnosti, izvedbi i vrsti utikača.

Pojednostavljeno plaćanje punjenja

Sva svoja plaćanja izvršite jednom bankovnom karticom - jednom mjesečno od Cupra Easy Carginga putem e-maila zaprimite jednu integriranu fakturu, nakon čega se traženi iznos naplaćuje s bankovnog računa koji je unešen prilikom registraciji.

APLIKACIJA CUPRA EASY CHARGING

Upotreba javnih punionica još je lakša zahvaljujući aplikaciji Easy Charging. Ona će vam omogućiti da pronađete najbližu lokaciju punjenja i navigirati vas putem  najbolje moguće rute. Možete čak i filtrirati prema vrsti konektora, dostupnosti i brzini. Cijeli proces je brz, fleksibilan i lak.

 

 

Kako funkcioniraju punjači i javne punionice

Preuzmi pdf

NAJČEŠĆA PITANJA O PUNJENJU

Šta je CUPRA Charger i zašto mi je potreban?

CUPRA Charger je uređaj za punjenje koji se montira na zid, po mogućnosti u vašoj kućnoj garaži, te koji omogućava praktično i sigurno punjenje vašeg vozila.

Također, on nudi mogućnost upravljanja funkcijama na daljinu te se čak može povezati s internetom kako biste mogli upravljati njime na daljinu te primati statističke podatke o punjenju putem korisničkog portala.

Također, on nudi mogućnost povezivanja s internetom kako biste mogli upravljati njime na daljinu te primati statističke podatke o punjenju putem korisničkog portala.  

Prednosti koje CUPRA Charger nudi kada je riječ o punjenju kod kuće:

- do 8 puta veća brzina od punjenja putem obične kućne utičnice
- uz primjenu sa strujnim zavojnicama može sprječavati strujno preopterećenje kućanstva
- blokira vašu stanicu za punjenje radi sprječavanja zloupotrebe
- može upravljati punjenjem na modelima s mogućnošću upravljanja funkcijama na daljinu
- mogućnost upravljanja postupkom punjenja putem telefona uz CUPRA Charger Connect ili Charger Pro
- jednostavno punjenje koje marka CUPRA pruža kompatibilno je s modelima Charger Connect i Charger Pro

Koji je CUPRA Charger raspoloživ za moje vozilo?

Ako imate plug-in električno vozilo (PHEV) ili potpuno električno vozilo (BEV), to znači da svoje vozilo možete puniti kako na cesti, pomoću aplikacije Easy Charging, tako i kod kuće, pomoću CUPRA Chargera, za optimizirano punjenje baterije ili putem obične kućne utičnice.

Ako imate električno vozilo, to znači da svoje vozilo možete puniti kako na cesti, pomoću aplikacije Easy Charging, tako i pomoću CUPRA Chargera za brže punjenje, a možete ga priključiti i na običnu kućnu utičnicu.

CUPRA Charger: raspoloživ u 1-faznoj varijanti sa snagom punjenja do 7,2 kW  i u 3-faznoj varijanti sa snagom punjenja do 11 kW.

CUPRA Charger Connect: kada ga povežete s kućnom internetskom mrežom, možete dodavati funkcije i upravljati njima na daljinu.

CUPRA Charger Pro: sličan kao CUPRA Charger Connect, no uključujući integriranu LTE vezu i certificirano MID brojilo električne energije koje vam omogućava mjerenje potrošnje vašeg punjača.

Koja je razlika između AC i DC stanica za punjenje?

AC stanice za punjenje su standardne stanice za punjenje koje daju izmjeničnu struju. DC punjenje predstavlja takozvano brzo punjenje s obzirom da se provodi putem istosmjerne  struje.

Mogu li puniti svoje vozilo samo uz CUPRA Charger?

Ne, svi punjači mogu se upotrijebiti za punjenje kako PHEV tako i BEV vozila većine marki jer je standard priključaka unutar EU-a univerzalan u skladu s normama IEC 62196-2 i IEC 62196-3 te lokalnim inicijativama za standardizaciju... zbog čega je ulaganje u CUPRA Charger jedinstvena, dugoročna investicija koja omogućava potpunu e-mobilnost.  

No, svi punjači također se mogu upotrebljavati za punjenje električnih vozila drugih marki jer je njihov utikač optimiziran za evropsko tržište.  

Naši instalacijski partneri mogu provesti sve funkcijske testove i inspekcijske servise u skladu s lokalnim zahtjevima. Ako su vam potrebne dodatne usluge, naši partneri za instalaciju rado će vam poslati individualno prilagođenu dodatnu ponudu.

Tko će mi pomoći ako moj CUPRA Charger ne funkcionira pravilno ili ako se tokom punjenja pojave poteškoće?

Ako dođe do problema, odmah nam to prijavite svom CUPRA trgovcu koji će vas uputiti vezano za daljnje korake oko rješenja slučaja.

 

Kako funkcioniraju procesi fakturiranja i plaćanja u pogledu kupaca?

Ponudu za Cupra infrastrukturu za punjenje možete dobiti kod ovlaštenog CUPRA trgovca. Lokacije i kontakte trgovaca pogledajte ovdje.

Šta je Easy Charging i zašto mi je ta aplikacija važna?

Nemojte se brinuti o tome gdje ćete puniti svoje električno vozilo. Aplikacija Easy Charging omogućava vam punjenje na više od 200 000 (status: juli 2021. godine) javnih stanica za punjenje širom Evrope, a uz to možete upravljati postupkom punjenja iz udobnost i svojeg doma. Raspolagat ćete svim informacijama u samo jednoj aplikaciji: povijest sesija punjenja, računi itd. Sve što trebate učiniti jest pretplatiti se uz CUPRA ID.  

Aplikaciju na raspolaganje stavlja Elli. Elli je firma koje je dio Volkswagen koncerna i nadležno za ponudu rješenja za punjenje električnih vozila.  

Kako mogu pristupiti aplikaciji Easy Charging?

Aplikacija Easy Charging besplatna je, a preuzeti je možete putem App Storea za iOS ili Google Play. Da biste se pretplatili, potrebni su vam samo CUPRA ID (ako ga nemate, možete ga jednostavno kreirati) i VIN broj vašeg vozila.  

Aplikacija Easy Charging besplatna je i može se preuzeti putem App Storea za iOS ili Google Play. Da biste se pretplatili, potrebni su vam samo CUPRA ID i VIN broj vašeg vozila.

Hoću li morati plaćati za Easy Charging?

Ne postoji naknada za aktivaciju i možete se besplatno registrirati. Postoje različite tarife koje pokrivaju sve potrebe vozača električnih vozila, od povremenih do stalnih korisnika. Cijene za AC, DC i Ionity punjenje razlikuju se zavisno od tarife te se detaljno prikazuju kada se pretplatite unutar aplikacije.  

Ne naplaćuje se naknada za registraciju, već postoji tarifa s mjesečnom osnovnom naknadom i bez nje te s različitim cijenama za potrošnju kilovatsati. Različite tarife pokrivaju sve potrebe vozača električnih vozila, od povremenih do stalnih korisnika.

Naplaćuju li se posebne naknade za punjenje u inozemstvu?

Ne postoje posebne naknade za punjenje u inozemstvu. Vaša tarifa vrijedi na svim evropskim tržištima na kojima Elli raspolaže stanicama za punjenje.

Šta je RFID kartica i zašto je ona potrebna?

RFID kartica (radiofrekvencijska identifikacija (Radio-frequency identification)) jest kartica koja je potrebna za registraciju. Moći ćete je naručiti tokom postupka pretplate.

Također, kartica vam je potrebna za aktivaciju povezanog Wallboxa, a na brojnim stanicama moći ćete pokrenuti postupak punjenja pomoću kartice.

Koja je razlika između punjenja putem RFID kartice i aplikacije?

Trenutačno postoje dvije mogućnosti za pokretanje i zaustavljanje postupka punjenja na javnim stanicama za punjenje. Jedan je način taj da postupak autorizirate RFID karticom (tako što ćete je držati uz čitač za kartice stanice za punjenje). Kada postupak punjenja pokrenete pomoću RFID kartice, možete ga završiti ponovnom autorizacijom RFID karticom ili u CUPRA vozilu.

Drugi je način taj da postupak punjenja pokrenete putem aplikacije. Odaberite stanicu za punjenje, povežite kabel i kliknite "Pokreni punjenje" (eng. "Start Charging"). Nakon nekoliko sekundi (ovisno o vašoj internetskoj vezi i serverima operatera stanice za punjenje) postupak će se pokrenuti.

Mehr anzeigen