Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

Izjava o zaštiti osobnih podataka

 

 

Izjava o zaštiti podataka u vezi s podacima iz vozila za praćenje potrošnje goriva ("OBFCM")

Praćenje podataka iz osobnih vozila i lakih gospodarskih vozila koja su registrirana u Europskoj uniji i izvješćivanje o njima od ključne je važnosti za uredno funkcioniranje standardnih vrijednosti emisija CO2 propisanih europskom regulativom. SEAT, S.A. kao proizvođač vozila stavljenih na tržište EU-a marke SEAT i CUPRA kao i odgovarajući ovlašteni servisi koji su dio njegove službene mreže dužni su doprinijeti prikupljanju informacija u skladu s Provedbenom uredbom Komisije (EU) br. 2021/392, donesenoj 4. ožujka 2021., o praćenju podataka koji se odnose na emisije CO2 osobnih automobila i lakih gospodarskih vozila i izvješćivanju o njima.

 

1. Voditelj obrade

Identitet voditelja obrade: SEAT, S.A.U. s poreznim identifikacijskim brojem A-28049161

Adresa: Autovia A-2, Km. 585, Martorell (Barcelona, Španjolska)

Adresa e-pošte:
SEAT: customercare(kwfat)seat(kwfdot)es
CUPRA: customercare(kwfat)cupraofficial(kwfdot)com

 

2. Prikupljanje, obrada i pohrana Vaših osobnih podataka:

Radi usklađenosti sa zakonskim zahtjevima (Provedbena uredba Komisije (EU) br. 2021/392), podaci iz vozila kojima se bilježi potrošnja goriva i prijeđeni kilometri (poznati pod nazivom "on-board fuel consumption monitoring data", tj. podaci iz vozila za praćenje potrošnje goriva) očitavaju se prilikom dovođenja vozila u radionicu radi servisa ili popravka i dostavljaju se Europskoj agenciji za okoliš [EEA] zajedno s identifikacijskim brojem vozila (VIN).

Obrada, prijenos i pohrana podataka propisani su odredbama ove zakonske obveze; kupci mogu izričito odbiti provođenje takvih aktivnosti prije samog očitavanja podataka, upućivanjem zahtjeva osoblju ovlaštenog servisnog partnera putem naloga za popravak vozila koji im je prethodno dostavljen. Podaci će se obrađivati i pohranjivati tijekom razdoblja od najviše 15 godina, a pohranjivat će ih također EEA na rok od 20 godina. Nakon isteka navedenih razdoblja Vaši će se podaci izbrisati iz naših sustava neposredno nakon prestanka svrhe u koju su podaci prikupljeni i pod uvjetom da ne postoje nikakve druge zakonske obveze čuvanja podataka.

 

3. Vaša prava

U svakom trenutku možete besplatno ostvariti sljedeća prava:

Pravo na pristup podacima: Imate pravo dobiti pristup svojim osobnim podacima koji su pohranjeni kod nas kao i informacije u kojem će se opsegu izvršiti obrada ili prijenos Vaših podataka i primiti kopiju pohranjenih osobnih podataka koji se odnose na Vas.

Pravo na ispravak: Imate pravo ishoditi od nas ispravak bilo kojih netočnih osobnih podataka koji se odnose na Vas. Također imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke.

Pravo na brisanje: Imate pravo zatražiti brisanje svojih podataka ako su ispunjeni uvjeti iz članka 17. GDPR-a. U skladu s tim možete, primjerice, zatražiti da se Vaš osobni podaci izbrišu ako više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni. Također, brisanje možete zatražiti ako podatke obrađujemo na temelju Vaše privole koju ste povukli.

Pravo na ograničenje obrade: Imate pravo zatražiti ograničenje obrade svojih podataka ako su ispunjeni uvjeti iz članka 18. GDPR-a. To je primjerice slučaj ako osporavate točnost svojih podataka. Ograničenje obrade možete zahtijevati za razdoblje tijekom kojeg se vrši provjera točnosti podataka.

Pravo na prigovor: Imate pravo odbiti obradu svojih podataka ako naši legitimni interesi ne nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili ako se Vaši podaci upotrebljavaju za svrhe izravnog oglašavanja. Prigovor je dopušten ako se obrada provodi za potrebe javnog interesa ili pri obavljanju službene ovlasti ili za potrebe legitimnih interesa društva SEAT, S.A. ili treće strane. Ukoliko prigovorite obradi svojih podataka, molimo Vas da nam navedete razloge prigovora.

Pravo na prenosivost podataka: Ukoliko se podaci obrađuju automatiziranim sredstvima na temelju Vaše privole ili radi izvršavanja ugovora, imate pravo da Vam se Vaši podaci koje ste dostavili društvu SEAT, S.A.U. stave na raspolaganje u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu ili da se ti podaci prenesu drugom voditelju obrade.

Pravo na povlačenje privole: Ako se obrada podataka temelji na danoj privoli, imate pravo besplatno povući svoju privolu za obradu podataka u bilo kojem trenutku s budućim učinkom.

 

4. Vaši kontakti i adresa za kontakt

Svoja prava možete ostvariti podnošenjem pisanog zahtjeva na adresu SEAT, S.A.U., Autovia A-2 Km. 585, Martorell (Barcelona) ili slanjem poruke na adresu e-pošte [SEAT: customercare(kwfat)seat(kwfdot)es] ili [CUPRA: customercare(kwfat)cupraofficial(kwfdot)com]. U Vašem zahtjevu mora biti navedeno pravo koje želite ostvariti. Ako smatrate da SEAT S.A.U. Vaše osobne podatke nije obradio u skladu s važećim zakonskim propisima, možete podnijeti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu. Kod pitanja u vezi sa zaštitom podataka možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka koji je Vaša osoba za kontakt. Možete ga kontaktirati putem sljedeće adrese elektroničke pošte dataprotection(kwfat)seat(kwfdot)es. Ako trebate dodatne informacije, svakako posjetite našu internetsku stranicu na kojoj je dostupna Izjava o zaštiti podataka.