Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

04.07.2023

CUPRA proširuje ponudu motora i razine opreme modela Ateca

  • Nova ponuda motora za model CUPRA Ateca kupcima pruža još više izbora i vrijednosti
  • Novi benzinski motori s izlaznim snagama od 150 KS (110 kW) i 190 KS (140 kW) pridružuju se opciji motora snage 300 KS (221 kW) za model CUPRA Ateca
  • Početak proizvodnje predviđen je od 3. tromjesečja 2023. godine

 

Marka CUPRA povećava ponudu motora i razine opreme modela Ateca, pružajući time kupcima još više izbora i vrijednosti.

 

 

CUPRA Ateca bio je prvi model marke te je i dalje jedinstven u svojem segmentu. Bio je ključni pokretač rasta marke, a sada dobiva sasvim novu ponudu motora. Naime, 2,0-litrenom TSI motoru izlazne snage 300 KS (221 kW) ovoga kompaktnog SUV vozila pridružuju se 1,5-litreni TSI benzinski motor snage 150 KS (110 kW) i 2,0-litreni TSI motor snage 190 KS (140 kW).

Oba su ova motora povezana sa 7-stepenskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke, no veći motor također sadrži naprednu tehnologiju pogona na sve točkove 4Drive, čime se izlazna snaga motora stavlja na raspolaganje uz izvrsnu kontrolu, bez obzira na vanjske uvjete.

 

 

"Model CUPRA Ateca bio je ključan temelj marke na kojem je ona temeljila svoj rast, a sada smo se fokusirali na razvoj vozila za unaprjeđenje njegove ponude, čime ćemo ispuniti zahtjeve kupaca", rekao je Kai Vogler, potpredsjednik marke CUPRA nadležan za područja prodaje i marketinga. "Zahvaljujući novoj ponudi motora naša je ambicija povećati prodaju modela CUPRA Ateca, pri čemu ćemo slijediti jednak put kao što smo činili s modelom CUPRA Leon."

 

 

Oba motora, kako 1,5-litreni TSI sa 150 KS (110 kW) te 2,0-litreni TSI sa 190 KS (140 kW), osmišljeni su za ispunjavanje dinamičnih zahtjeva marke CUPRA, a potpis marke također je vidljiv u vanjskom i unutrašnjem dizajnu te opcijama opreme, čime se kupcima pruža još veća razina izbora i vrijednosti.

U pogledu vanjskog dizajna modela CUPRA Ateca, dodan je redizajnirani stražnji difuzor koji dodatno naglašava skulpturalni izgled ovog vozila. Sportska sjedala CUPRA u unutrašnjosti vozila podižu sportski karakter na novu razinu, zajedno s kolom upravljača CUPRA koje se može opremiti satelitskim tipkama. Umetci u vratima i bakreni šavovi specifični za marku CUPRA zaokružuju cjelokupan dojam vozila.