Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

CUPRA Garage

CUPRA otvara prvi CUPRA Garage u Evropi

 

CUPRA nastavlja s međunarodnim širenjem uz otvaranje drugog objekta CUPRA Garage na svijetu nakon Ciudad de Méxica

 

Marka CUPRA počinje novu, električnu pustolovinu. Marka je iskoristila povod inauguracije svojeg prvog objekta CUPRA Garage u Evropi, u njemačkom gradu Hamburgu, kako bi najavila svoje učestvovaanje u seriji utrka Extreme E kao glavni partner tima ABT Sportsline.

Time se ujedno najavljuje da će CUPRA biti prva automobilska marka koja će se pridružiti električnom offroad takmičenju SUV vozila koje će, prema sadašnjim planovima, startati u prvom dijelu 2021. godine i putovati nekim od najekstremnijih i najizoliranijih područja svijeta. Wayne Griffiths, generalni direktor marke CUPRA, i dr. Werner Tietz, izvršni potpredsjednik marke SEAT nadležan za područje istraživanja i razvoja, otkrili su izložbeno vozilo tima i sklopili partnerstvo s Alejandrom Agagom, osnivačem i generalnim direktorom serije utrka Extreme E, i Hans-Jürgenom Abtom, rukovodećim partnerom tima ABT Sportsline. Rukovodioci su također potvrdili učestvovanje e-ambasadora marke CUPRA Mattiasa Ekströma, pobjednika utrka Rally Cross i DTM, kao jednog od vozača tima za prvu sezonu serije utrka Extreme E.

 

Novi CUPRA Garage

 

Marka CUPRA proslavila je službeno otvorenje prvog objekta CUPRA Garage u Evropi, u gradu Hamburgu, čime se dodaje još jedno prodajno mjesto nizu od njih 105 kojima marka raspolaže širom zemlje: "Njemačka je najveće tržište marke CUPRA, na kojemu smo lani prodali više od 10.000 automobila, a i ove smo godine ostvarili dvoznamenkasti rast. Otvorenjem prvog objekta CUPRA Garage u Evropi dodajemo još jedno nizu od 247 stručnih prodajnih mjesta marke CUPRA kojima već raspolažemo širom svijeta, a to predstavlja važan korak naprijed u našoj distribucijskoj strategiji na temelju koje želimo postati globalnom markom", objasnio je Wayne Griffiths.

CUPRA Garage u Hamburgu drugo je ekskluzivno prodajno mjesto samo za brand te vrste na svijetu nakon što je prvo lani otvoreno u Ciudad de Méxicu. Smještena na urbanoj periferiji grada, ova zgrada koja se prostire na 340 četvornih metara prostora i koja je tokom početka 20. vijeka bila industrijski objekat, preinačena je u savremeni prostor u prizemlju nadahnut izgledom garaže i ekskluzivno posvećen marki.

Objekt CUPRA Garage u Hamburgu podijeljen je na područje izložbenog prostora, s kapacitetom za izlaganje pet automobila, i postprodajne servisne radionice. U području trgovine radi tim koji se sastoji od dva CUPRA Mastera i rukovioca prodaje, a ona je opremljena najsavremenijim digitalnim alatima poput područja virtualne stvarnosti unutar kojeg posjetitelji mogu iz prve ruke doživjeti buduće modele marke. Usto, objekt CUPRA Garage također sadrži područje za utrke te izbor proizvoda za utrke i dodatne opreme za životni stil. Marka CUPRA pri tome je uspostavila prostor s direktnim pristupom cesti za primopredaju novih vozila i probne vožnje.