Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

04.07.2023

ABT CUPRA XE potpisuje s pobjednikom prvenstva Sébastienom Loebom

  • Loeb će se udružiti s Klarom Andersson za sljedeću Extreme E dvostruku utrku na Sardiniji, Island X Prix

  • Zamjenjuje Nassera Al-Attiyaha, koji se istovremeno takmiči na Svjetskom prvenstvu Baja 

  • Loebov dolazak signalizira iskazivanje namjere tima ABT CUPRA XE za pobjedu na takmičenju Island X Prix

  • Loeb je tokom svoje duge i dobro poznate karijere osvojio devet Svjetskih prvenstava u reliju i Svjetsko prvenstvo Extreme E

 

Poznati svjetski reli vozač Sébastien Loeb udružuje snage s timom ABT CUPRA za sljedeću Extreme E utrku na Sardiniji 8. i 9. juli 2023. Uz Loebove iznimne vještine i iskustvo u utrkama Extreme E, tim ABT CUPRA XE ima za cilj borbu za pobjedu u takmičenju Island X Prix.

 

Start Video

 

Loeb će voziti CUPRA Tavascan XE, u timu sa svjetskom RX zvijezdom u usponu Klarom Andersson. Odluka ABT CUPRA o dovođenju Loeba u tim ističe njihovu predanost okupljanju što bolje momčadi, borbi za postolja i pobjede. 

Sébastien Loeb ima priznatu karijeru s brojnim naslovima u raznim disciplinama. Uz prošlogodišnju pobjedu na prvenstvu Extreme E, Loeb iza sebe ima nevjerovatnih devet naslova Svjetskog prvenstva u reliju. Loebova stručnost i odlučnost bez premca čine ga neprocjenjivim za ABT CUPRA XE.

Osvrćući se na svoju novu suradnju s ABT CUPRA XE, Sébastien Loeb izrazio je svoje oduševljenje, izjavivši, "Veselim se povratku u Extreme E nakon prethodne dvije sezone. To je natjecanje koje je slično rallycrossu, pa mislim da ću biti u ritmu i spreman za borbu. Također će biti sjajno upoznati novi tim i ponovno voziti s Klarom."

 

 

Extreme E nastoji potaknuti na poduzimanje pozitivnih radnji za zaštitu budućnosti planeta, kroz off-road utrke električnih vozila doprinijeti održivosti, kao i kako spriječiti daljnju štetu koje donose klimatske promjene. CUPRA je dio Extreme E utrka od samog početka jer dijele iste vrijednosti.

Ono što ističe Extreme E je revolucionarno uključivanje mješovitih vozačkih timova, što je rijetka pojava na velikim takmičenjima automobilističkih utrka. Ovaj progresivni pristup savršeno odgovara nepokolebljivoj predanosti rodne ravnopravnosti marke CUPRA.

 

 

"Dovođenjem Sébastiena, cilj je jasan, želimo se boriti za postolja i pobjede. Biti dio CUPRA Tribe je stvar duha i načina razmišljanja," kaže Xavi Serra, voditelj CUPRA Racinga"S ponosom prihvaćamo ovaj etos i na trkaćoj stazi i izvan nje. Veselimo se što možemo poželjeti dobrodošlicu Sébastienu u Tribe za nadolazeću utrku na Sardiniji."

Sljedeća utrka u Extreme E kalendaru vozit će se na Sardiniji za vikend od 8. do 9. jula. Tim ABT CUPRA, sa Sébastienom Loebom i Klarom Andersson za upravljačem, bit će spreman pokazati svoje iznimne vještine i odlučnost dok nastavljaju bitku u utrci Extreme E.