Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

20.04.2022

CUPRA EKS TIM OTKRIVA SVOJU POSTAVU VOZAČA ZA FIA ETCR 2022.

  • Švedskom branitelju naslova pobjednika ETCR-a Mattiasu Ekströmu i španjolskom trkaćem asu Jordiju Genéu pridružuju se Tom Blomqvist i Adrien Tambay u nastojanju momčadi CUPRA EKS za osvajanjem naslova na utrci FIA ETCR 2022.

  • CUPRA e-Racer, koji je 2021. godine odnio pobjedu, pojavljuje se s markantnim novim identifikacijskim oznakama, koje predstavljaju revolucionarnu promjenu nadahnutu digitalnim svijetom

  • CUPRA EKS s novim timskim partnerstvom i obnovljenom pobjedničkom postavom vozača svoj će ovogodišnji debi proslaviti u Pau Villeu u Francuskoj, i to od 6. do 8. svibnja

Martorell - Momčad CUPRA EKS otkrila je svoju uzbudljivu novu postavu vozača za ovogodišnju seriju utrka FIA ETCR eTouring Car World Cup - Tom Blomqvist i Adrien Tambay pridružuju se trenutačnom pobjedniku ETCR-a Mattiasu Ekströmu i Jordiju Genéu u timu potpuno električnih trkaćih vozila.

 

 

Blomqvist, sin Stiga Blomqvista, pobjednika svjetskog natjecanja World Rally u 1984. godini, postao je najmlađi pobjednik utrke Formula Renault UK kada je, sa svega 16 godina, osvojio naslov 2010. godine. Od tada se ovaj Šveđanin utrkivao u natjecanjima German Formula 3, DTM i Formula E te se nekoliko puta borio za pobjedu u okviru utrke Macau Grand Prix. Ovaj 28-godišnjak također se utrkivao u seriji utrka Blancpain GT Series te utrkama FIA World Endurance Championship i IMSA SportsCar Championship - pobjeđujući kako utrke 24 Hours of Spa (2018. godine) tako i Daytona 24 Hours (2022. godine), osvajajući drugo mjesto u utrci LMP2 u seriji 24 Hours of Le Mans (2021. godine) te treće mjesto na Petit Le Mans (2019. godine).

Započevši svoju trkaću karijeru u Njemačkoj, Tambay, rođen u Parizu i sin nekadašnjeg pobjednika utrke Formula 1 Patricka Tambaya, utrkivao se u okviru natjecanja Formula 3 Euroseries, Auto GP, GP3 (pobjeđujući na Spa-Francorchamps) te DTM. Baš kao i Blomqvist, ovaj će 31-godišnjak proslaviti svoj debi u okviru utrke FIA ETCR eTouring Car World Cup u momčadi CUPRA EKS.

Genéu nije potrebno nikakvo posebno predstavljanje u okviru marke CUPRA jer se on natjecao za ovu marku većinu svoje značajne trkaće karijere. Kao jedan od najboljih svjetskih probnih vozača trkaćih vozila, Gené - koji je osvojio četvrto mjesto u ukupnom prošlogodišnjem poretku u okviru utrke ETCR - ključan je čimbenik za nastavak razvoja modela CUPRA e-Racer, prvog potpuno električnog touring vozila na svijetu.

 

 

Ekström je trenutačni pobjednik ETCR-a i osnivač momčadi EKS. Ovaj 41-godišnji Šveđanin smatra se jednim od najsvestranijih vozača na svijetu, a utrkivao se u okviru natjecanja FIA World Rally Championship, NASCAR, Bathurst 24 Hours i Dakar Rally. On je pobjednik utrke FIA World Rallycross (2016. godine), dvostruki pobjednik DTM-a (2004. i 2007. godine), pobjednik natjecanja Swedish Touring Car (1999. godine) te trostruki pobjednik utrke Race of Champions (2006., 2007. i 2009. godine).

Kada proslavi svoj trkaći debi tijekom 2022. godine u okviru početnog kruga utrke FIA ETCR eTouring Car World Cap u Pau Villeu u Francuskoj (6. - 8. svibnja), CUPRA e- Racer pojavit će se s potpuno novim identifikacijskim oznakama. Višeslojna i kameleonska boja karoserije, sa živopisnim nijansama zelene i ljubičaste koje se međusobno stapaju te raštrkanim neonsko žutim kinetičkim akcentima, dizajn je koji je nadahnut i na koji je utjecao digitalni svijet, a on usto signalizira revolucionarnu promjenu u pogledu estetike marke.

 

 

Ispod te vanjštine također se kriju brojne promjene. Ionako dobra optimizacija težine modela CUPRA e-Racer dodatno je poboljšana, dok ga ojačani dijelovi čine još robusnijim. Vozilo će također sadržavati novi krovni otvor iznad vozačeve kacige i uklonjive plastične prozore, kojima se omogućava pristup medicinskog osoblja cockpitu, koji je inače uvelike otežan zbog vrata.

"Iznimno nam je drago što možemo najaviti svoju uzbudljivu postavu vozača momčadi CUPRA EKS za ovogodišnju utrku FIA ETCR eTouring Car World Cup", rekao je Xavi Serra, voditelj odjela za tehnički razvoj marke CUPRA.

"Prvi put dovesti vozače kalibra Toma Blomqvista i Adriena Tambaya u seriju utrka potpuno električnih touring vozila zbilja je poseban uspjeh, a sigurni smo da će se dobro prilagoditi i postizati iznimne rezultate. Također, uz Mattiasa Ekströma i Jordija Genéa imamo iskustvo, vještine za pobjeđivanje utrka i kontinuitet o kojemu svaki tim sanja.

"Jedva čekam početak sezone. Prošlogodišnja je momčad ispisala povijest. Ove je godine cilj utrkivati se za naslov pobjednika utrke FIA ETCR, a ja sam tu kako bih pridonio ostvarivanju toga cilja. Moja strast za utrkivanjem ne poznaje granice, a podijeliti tu strast s ovako dobrim timom potaknut će me da dam sve od sebe na trkaćoj stazi", rekao je Adrien Tambay, vozač momčadi CUPRA EKS.

"Zaista sam motiviran. Vjerujem da će ovo biti jedinstveno iskustvo za mene jer utrka FIA ETCR predstavlja sljedeći korak za utrke električnih vozila. Ponosan sam što sam se za ovu pustolovinu pridružio momčadi CUPRA EKS. Predanost nam je na najvišoj razini, a cilj je pobijediti", rekao je Tom Blomqvist, vozač momčadi CUPRA EKS.