Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

31.01.2022

CUPRA Leon VZ CUP: nova ekskluzivna varijanta opreme

  • Sofisticiranost u unutrašnjosti povećava se ekskluzivnim sportskim sjedalima CUPBucket, a ona su smještena niže radi osiguravanja dinamičnije i fokusiranije vožnje
  • Novi elementi vanjskog dizajna daju modelu CUPRA Leon još više stila: 19" ekskluzivni crni/bakreni aluminijumski točkovi, bočni pragovi u izvedbi tamnog aluminija, stražnji spojler (samo za varijantu vozila s 5 vrata) i poklopci vanjskih ogledala (opcijski) od ugljičnih vlakana

Martorell - CUPRA nastavlja s jačanjem svojeg kredibiliteta marke s vrhunskim performansama uvođenjem modela CUPRA Leon VZ CUP na tržište. Novi dodatak ponudi, koji odaje počast modelima CUP Competition, unosi značajnu novu dimenziju u ovu liniju modela, bez obzira na to je li riječ o hatchback varijanti s 5 vrata ili vrsti karoserije Sportstourer.

 

 

CUPRA Leon kupcima je već nudio jedinstven doživljaj tokom vožnje zahvaljujući svojoj ponudi vrlo naprednih pogonskih sistema i dinamičnih tehnologija voznog postroja te mješavini sportskog karaktera i sofisticiranosti u području vanjskog i unutrašnjeg dizajna. Pridodaju li se tomu vrhunski povezano, digitalno korisničko iskustvo i najnapredniji dostupni sistemi podrške za vozača, CUPRA Leon postaje jednim od najatraktivnijih vozila u svojem segmentu.

No CUPRA Leon VZ CUP sada u taj segment unosi cijeli niz novih komponenti kako bi bio još atraktivniji, kako u pogledu unutrašnjeg tako i vanjskog dizajna, te se odlikuje iznimnim izgledom i osjećajem koji samo dodatno unaprjeđuje već ionako prepoznatljivo vozilo s vrhunskim performansama.

CUPRA Leon VZ CUP sa sobom donosi nove elemente u obliku vozila s vrhunskim performansama. U unutrašnjosti su najistaknutija komponenta novo uvedena sportska sjedala CUPBucket, dostupna u Genuine crnoj ili Petrol plavoj koži. Isprva viđena u impresivnom modelu CUPRA Formentor VZ5, njihova integracija osigurava još bolju bočnu podršku te podiže doživljaj vožnje na jednu sasvim novu razinu. Poleđina sjedala CUPBucket izrađena je od ugljičnih vlakana.

 

 

Važno je napomenuti kako su sjedala CUPBucket smještena nisko unutar vozačeve kabine radi optimalnog iskorištavanja prostora i osiguravanja ergonomičnijeg položaja sjedenja, što je važno u vozilu koje se odlikuje tolikim sportskim karakterom kao CUPRA Leon.

Savremen utisak unutrašnjosti dodatno se naglašava instrumentnom pločom s bakrenim šavovima, koja je također dostupna u Genuine crnoj ili Petrol plavoj boji, te na kojoj je smješteno i upravljač specifičan za marku CUPRA,  glavna tačka kontakta između vozača i vozila,  s ergonomski dizajniranim i smještenim satelitskim kontrolnim elementima za brzo uključivanje motora i neometan prelazak u modus CUPRA.

Također, u pogledu vanjskog dizajna provedene su preinake kako bi se dodatno istaknuo karakter modela CUPRA Leon VZ CUP.

Bakreni stražnji spojler od ugljičnih vlakana za varijantu s 5 vrata ne samo da sa sobom donosi novu estetiku, već pridonosi poboljšanju protoka zraka iznad karoserije vozila, čime se smanjuju turbulencije.  Pridodaju li se tome bočni pragovi od tamnog aluminija i opcijski poklopci vanjskih ogledala od ugljičnih vlakana u bakrenoj boji, vanjski dizajn poprima jednu sasvim novu dimenziju.

 

 

Naposljetku, no ne i manje važno, CUPRA Leon VZ CUP serijski se isporučuje s 19" aluminijumskim točkovima s bakrenom završnom obradom. Ti točkovi od aluminijuma također su dostupni s gumama s vrhunskim performansama Bridgestone.

Model CUPRA Leon VZ CUP raspoloživ je s cijelim nizom motora, uključujući elektrificirani 2.0 TSI 180 kW / 245 KS e-HYBRID te 2.0 TSI 228 kW / 310 KS DSG motor s pogonom na sve točkove 4Drive (Sportstourer), dok su benzinski motori 2.0 TSI 221 kW / 300 KS i 2.0 TSI 180 kW / 245 KS oličenje duha i performansi marke CUPRA.

Proizvodnja modela CUPRA Leon VZ CUP započet će ove sedmice u pogonima marke u Martorellu.