Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

19.06.2023

CUPRA TAVASCAN: ostvarenje jednog sna

  • Prvi potpuno električni SUV coupé vrhunskog branda
  • CUPRA Tavascan drugi je potpuno električni model nakon CUPRA Borna
  • Orijentiran na novi uzbudljivi dizajnerski jezik marke
  • Najsnažnija verzija isporučuje 250 kW (340 KS) s pogonom na sve kotače
  • Namjestiv sportski vozni postroj opremljen progresivnim upravljačem
  • Dizajniran i razvijen u Barceloni - proizveden u Anhuiju (Kina)

 

CUPRA Tavascan prvi je heroj nove ere ovog vrhunskog branda. Temelji se na izložbenom automobilu Tavascan koji je predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu na Majni 2019. godine. Tada je predstavljen kao "san marke", a sada utjelovljuje jedinstvenu viziju potpuno električne budućnosti.

CUPRA Tavascan utire novi smjer u razvoju marke vezano uz elektrifikaciju. On joj pruža novi impuls za stvaranje vozila koja bude emocije i privlače novu generaciju koja krši konvencionalna pravila.

CUPRA Tavascan potpuno je električni SUV coupé koji ujedinjuje atraktivnost i neposredne performanse. Ovaj model utjelovljuje viziju marke CUPRA o elektrifikaciji dok istovremeno ostaje vjeran izvornom konceptualnom automobilu iz 2019. godine.

 

"Putovanje marke prema elektrifikaciji nezaustavljiv je impuls i u središtu je našeg cjelokupnog djelovanja. CUPRA će do 2030. godine postati potpuno električna marka. Na tržištu se pojavljuje mnoštvo isključivo električnih vozila koja predstavljaju racionalan odabir - ali to nije CUPRA," izjavio je Wayne Griffiths, izvršni direktor marke CUPRA. "2019. imali smo viziju osmisliti električnu mobilnost na novi način: s Tavascanom smo htjeli pokazati da to nije automobil koji reagira na promjene, već ih sam stvara. Tada je to možda bio samo san. No, s modelom CUPRA Tavascan naš san postao je stvarnost."

CUPRA Tavascan predstavlja veliki iskorak u elektrifikaciji marke. Nadopunjuje rastući elektrificirani portfelj marke CUPRA u koji se već ubrajaju potpuno električni CUPRA Born, kao i plug-in hibridne varijante CUPRA Leon, CUPRA Leon SP Kombi i CUPRA Formentor. Do 2025. godine marka će obilježiti novu eru s potpuno novim električnim modelima - CUPRA Terramar i CUPRA UrbanRebel - kao i novim verzijama svojih aktualnih modela.

Dizajniran i razvijen u Barceloni, CUPRA Tavascan proizvodit će se u tvornici Volkswagen koncerna u Anhuiju (Kina), ultra modernom inovacijskom centru za električnu mobilnost, a na tržište bi trebao stići 2024. godine, s planiranom godišnjom prodajom većom od 50.000 vozila.