Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

14.05.2021

CUPRA i Primavera Sound udružuju snage

CUPRA i Primavera Sound zajedničkim snagama započinju novu eru kako bi nadahnjivali svijet iz Barcelone. Automobilska marka i muzički festival usko će sarađivati tokom naredne tri godine kako bi istražili nove načine posredovanja doživljaja muzike. Prije sljedećeg izdanja festivala Primavera Sound u 2022. godini ove će dvije marke objaviti najavu postave izvođača uz podršku vozila CUPRA Born, prvoga potpuno električnog modela marke, koji će svoju svjetsku premijeru također proslaviti tokom ovog mjeseca.

 

 

CUPRA i Primavera Sound započeli su svoju saradnju u ključnom trenutku za obje marke. Automobilska firma sprema se predstaviti vozilo CUPRA Born, svoj novi model, koji će predstavljati impuls za novo doba na tržištu električnih vozila zahvaljujući svojem sofisticiranom dizajnu koji je nadahnut Barcelonom te savremenim performansama. Istovremeno, festival Primavera Sound vratit će se u 2022. godini te će upriličiti svoje najambicioznije izdanje do sada.

Wayne Griffiths, predsjednik Uprave marke CUPRA, rekao je: "CUPRA je nekonvencionalna i drugačija marka koja iz Barcelone svijet nadahnjuje progresivnim automobilima i doživljajima. Primavera Sound postao je najpoznatiji festival ovoga grada, a njegov je doseg zaista globalan. Ova je saradnja jedinstvena prilika da zajednički nadahnemo svijet i istražimo nove načine posredovanja doživljaja muzike, dok istovremeno povećavamo globalnu osviještenost obje marke. Ovo je tek prvi korak za marku CUPRA u svijet muzike te početak dugoročnog partnerstva s festivalom Primavera Sound."

Alfonzo Lanza, kodirektor festivala Primavera Sound, objasnio je sljedeće: "Festival Primavera Sound počašćen je što je u marki CUPRA pronašao saveznika koji savršeno razumije kako identitet tako i težnje festivala. Zajednički se možemo suočiti s ovom novom i ambicioznom fazom rasta te učiniti festival referentnom tačkom za cijeli svijet iz našega grada - Barcelone."

 

Start Video

 

Dvije marke, novo doba

CUPRA i Primavera Sound započinju svoju saradnju s pogledom usmjerenim na sljedeće izdanje muzičkog festivala u 2022. godini. Dugo očekivana 20. godišnjica zasigurno će postati referentna tačka kada je riječ o globalnim urbanim festivalima te najveći kulturni događaj na otvorenom na području južne Evrope. Partnerstvo između marke CUPRA i muzičkog festivala, koje će trajati naredne tri godine, dokaz je želje ovoga proizvođača automobila da podrži jedan od najvećih festivala unutar muzičke industrije.

Nakon više od godinu dana bez mogućnosti uživanja u muzici uživo, CUPRA i Primavera Sound namjeravaju stvoriti nova muzička iskustva koja će u obožavateljima pobuditi nove emocije. Uz vidljivost koju će CUPRA imati na festivalu, ove dvije marke sarađuju na novim projektima kako bi dodatno poboljšale muzičko iskustvo te omogućile ljubiteljima muzike širom svijeta da je dožive na jedan sasvim drugačiji način.

Postava izvođača koji će sadjelovati na festivalu Primavera Sound u 2022. godini bit će najavljena u utorak, 25. maja, uz potporu vozila CUPRA Born.