Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

07.04.2021

Prvi električni model CUPRA na -30 °C

  • CUPRA Born prolazi posljednje zimsko testiranje u blizini Arktičkog kruga prije svog uvođenja na tržište

  • Odlučujuća razvojna faza kojom se osiguravaju vrhunske performanse prvog potpuno električnog vozila marke CUPRA

  • Više od 1000 testova u okviru kojih su inženjeri provjeravali revolucionarnu tehnologiju, dinamičnost i komfor modela

    Martorell/Zagreb, 7. travnja 2021. - Zimski uvjeti na udaljenosti od svega nekoliko kilometara od Arktičkog kruga. Potpuno bijelo prostranstvo, gdje lokalno stanovništvo u svojem vokabularu ima gotovo 200 riječi za opis snijega, uz temperature koje dosežu do 30 Celzijevih stupnjeva ispod ništice i testna staza na 6 četvornih kilometara zaleđenog jezera. Inženjeri marke CUPRA proveli su dvije godine testirajući vozilo u ovim grubim uvjetima upotrebom revolucionarne tehnologije kako bi se osigurala najviša razina razvoja modela CUPRA Born. Sada, u posljednjoj testnoj fazi prije uvođenja na tržište, oni testiraju granice prvoga potpuno električnog vozila marke u najtežim uvjetima.

 

 

- Električne performanse pri ekstremnoj hladnoći. Ovo je odlučujuća faza u razvoju modela CUPRA Born. Tim marke CUPRA podvrgava ovo električno vozilo više od 1000 testova pri najhladnijim temperaturama na planeti. Testovi izdržljivosti sastoje se od vožnje dionice od 30 000 kilometara u dnevnim i noćnim uvjetima. Njihov je cilj osigurati da CUPRA Born isporučuje najbolje performanse u svim mogućim uvjetima.

- 100 % adrenalina marke CUPRA. Dinamičnost prvoga potpuno električnog vozila marke CUPRA bila je ključan aspekt tijekom njegova razvoja. Adaptivna regulacija voznog postroja (DCC) i različite postavke krutosti amortizera testiraju se na testnoj stazi na zaleđenom jezeru. Unutarnji dio staze glađi je, dok je vanjski hrapaviji, čime se pojačava učinak klizanja. Tako inženjeri osiguravaju sportski karakter bez ikakva utjecaja na okoliš.

- Preciznost kočenja. Model CUPRA Born testira se na različite načine, odnosno s različitim svojstvima prianjanja, na stazama koje objedinjuju zaleđene i asfaltirane površine. Tim marke CUPRA time želi rekreirati najteže uvjete. Senzori na sva četiri kotača analiziraju svaku vrstu terena kako bi pronašli ravnotežu kojom se osigurava najstabilnije kočenje.

 

 

- Trenutačni komfor. Budući da je potpuno električan, reakcija sustava za upravljanje klima-uređajem modela CUPRA Born uslijedit će trenutačno. Čak i pri temperaturi od - 30 °C vozilo se odlikuje najvišim stupnjem snage grijanja već od prve sekunde. Unatoč udaljenosti od gotovo 4000 km od Tehničkog centra u Martorellu (Barcelona), inženjeri su se koristili najsuvremenijom tehnologijom, npr. 3D pisačima, kako bi razvili sustav klima-uređaja. Pri tome su se morali suočiti s brojnim izazovima: s jedne su strane morali stvoriti tih sustav, dok je on, s druge strane, morao biti učinkovit kako bi se mogli osigurati najbolji osjećaj komfora te istovremeno najviša razina autonomije.

- CUPRA Born, stiže uskoro. Prvo potpuno električno vozilo marke CUPRA uspješno je prošlo svaki od više od 1000 ekstremnih testova. Njegova tehnologija, performanse, dinamičnost, preciznost kočenja i komfor savršeno su usklađeni i s najsurovijim klimatskim uvjetima.

Svjetska premijera prvog potpuno električnog modela marke CUPRA održat će se početkom svibnja.