Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

Napadač "Barçe" i automobilska firma - dvije mlade priče o uspjehu 

Ansu Fati postaje najnovijim ambasadorom marke CUPRA

 

Ansu Fati, napadač nogometnog kluba FC Barcelona, postaje novim ambasadorom marke CUPRA. Mlada zvijezda stupa u redove automobilskog proizvođača i tako potiče međunarodnu prepoznatljivost marke. Nakon njemačkog golmana Marca ter Stegena, on je drugi igrač kluba FC Barcelona koji postaje ambasadorom marke CUPRA. Početkom godine Ansu je bio zvijezda kampanje "Going Forward" marke CUPRA te je poslao poruku optimizma za 2021. godinu.

Najmlađi igrač ikad koji je postigao gol tokom Lige prvaka UEFA-e posjetio je sjedište u Martorellu i susreo se s Wayneom Griffithsom, predsjednikom uprave marke CUPRA, u sjedištu marke CUPRA. Također, Ansu je imao priliku saznati više informacija o budućim projektima marke tokom posjeta centru za dizajn Design Centre, gdje mu je dobrodošlicu uputio Jorge Diez, direktor odjela za dizajn marke.

 

 

"Mi u marki CUPRA uvelike se poistovjećujemo s karijerom Ansua Fatija, mladića skromnog podrijetla koji se bori za svoje snove te nadahnjuje nove naraštaje iz Barcelone svojom odlučnošću i ambicijom. Automobilska marka i mladi nogometni igrač tokom kratkog su razdoblja utabali put u automobilskom i nogometnom svijetu zahvaljujući svojim karakterima koji ne pristaju na kompromise i čežnjom za neprestanim napretkom. Ansu želi predstavljati promjenu i pomoći pri daljnjem razvoju društva, zbog čega će postati dijelom skupine mladih ljudi spremnih na izazove s pomoću kojih marka CUPRA namjerava uvesti transformaciju u eru elektrifikacije", rekao je Griffiths nakon susreta s napadačem kluba FC Barcelona.

 

Start Video

 

Mladi junak za novo doba

 

Napadač "Barçe" opisao je kako se osjeća nakon što je postao dijelom marke: "Drago mi je što mogu predstavljati mladu, dinamičnu i sportsku marku kao što je CUPRA, čiji je cilj preispitati konvencije uz prepoznatljiv i stimulirajuć stil. Njezina vizija usmjerena na postizanje vrhunskih rezultata istinski je odraz moje nogometne karijere i vjerujem da će naša saradnja biti itekako uspješna. Radujem se što ću biti aktivno uključen u buduće projekte marke i što ću uskoro moći voziti njezine automobile."

Ansu Fati iskoristio je povod svojeg posjeta Martorellu te je konfigurisao vlastiti model CUPRA Formentor, kao što su članovi njegove momčadi već učinili povodom događaja koji je marka CUPRA organizirala na poligonu za vježbanje kluba Ciutat Esportiva Joan Gamper. Tada se okupilo 19 nogometnih igrača iz kluba kako bi personalizirali svoje modele.

Fati, zvijezda nove generacije nogometnog kluba FC Barcelona, nedavno je primio nagradu NXGN za 2021. godinu kao najbolji tinejdžerski nogometni igrač na svijetu te će biti dio tima ambasadora marke CUPRA. Taj se tim sastoji od novog naraštaja mladih osoba koje se suočavaju s izazovima, a on će biti impuls koji se krije iza transformacije svijeta u eri elektrifikacije. Uz Ansua Fatija, ostale sportašice i sportaši koji predstavljaju marku uključuju Alejandra Galána i Arianu Sánchez, najbolje igrače padela na svijetu, te vozača automobilskih utrka Mikela Azconu.

 

Start Video

 

"Going Forward"

 

Ansu Fati već je sarađivao s markom CUPRA povodom predstavljanja kampanje "Going Forward". Mladi napadač kluba FC Barcelona glumio je u spotu i otkrio svoje želje za 2021. godinu: da se život vrati u parkove i restorane, kinodvorane i pozorišta, da igrači ponovno trče sportskim terenima i da ih s tribina bodre navijači.

Kampanja potiče svakoga da postane impulsom koji je svijetu potreban ne samo kako bi se stvari vratile u normalu, već i da bi se krenulo dalje. Spot završava prikazom vozila CUPRA Born, prvog potpuno električnog modela marke, čije se uvođenje na tržište očekuje tokom druge polovice godine.