Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

Novi CUPRA Tavascan.

  • Veliki SUV coupé na tržište dolazi s potpuno električnim pogonskim konceptom
  • Dva elektromotora ukupne snage od 225 kW (306 KS)
  • Baterija kapaciteta 77 kWh za doseg od čak 450 kilometara

CUPRA daje novu definiciju snage: s vozilom CUPRA Tavascan španska marka vozila visokih performansi predstavlja svoju viziju SUV coupéa s potpuno električnim pogonom. Ovim konceptualnim vozilom marka CUPRA objedinjuje najmoderniju pogonsku tehnologiju s elegantnim, sportskim i ekspresivnim dizajnom crossover SUV modela s četvoro vrata, koji će ubrzati rad srca svih ljubitelja automobila - i to usprkos sistemskoj snazi od 225 kW (306 KS) bez ikakvih loših osjećaja i lokalnih emisija.

Konceptualno vozilo CUPRA Tavascan dobilo je ime po idiličnom mjestu u Pirenejima, koje je jedinstveno zbog svog krajolika koji oduzima dah i prirode koja ga okružuje.

 

"Osim našeg prvog hibridnog SUV modela koji smo sami razvili i koji ćemo 2020. plasirati na tržište zajedno s još dva snažna plug-in hibridna modela, svoje smo tehničke kompetencije već dokazali razvojem vozila CUPRA e-Racer - prvim potpuno električnim trkaćim vozilom na svijetu. Predstavljanjem konceptualnog vozila CUPRA Tavascan ostvarujemo svoju viziju potpuno električnog sportskog vozila", objašnjava Wayne Griffiths, glavni izvršni direktor marke CUPRA.

Markantan vanjski dizajn

Vanjski dizajn modela CUPRA Tavascan vješto objedinjuje dinamiku i eleganciju s učinkovitošću: prednji dio vozila naglašava električno srce konceptualnog vozila te je istovremeno pravi magnet za poglede zahvaljujući svom niskom, osvijetljenom logotipu CUPRA. Otvori za zrak nisu samo ovdje da mame poglede: oni također povećavaju učinkovitost tako što ravnomjerno propuštaju zrak kroz karoseriju ili ga provode u unutrašnjost radi hlađenja baterije.

Aerodinamika je bitna komponenta konceptualnog vozila marke CUPRA - i u pogledu dizajna: ispod njegovih markantnih kućišta točka smješteni su 22" aluminijumski točkovi u Turbinen dizajnu, koji garantiju besprijekorno odvođenje zračne struje i bolji otpor zraka.

U stražnjem će se dijelu vozila difuzor pobrinuti za optimalnu aerodinamiku, a istovremeno će vozilu također dati ekspresivno-sportski i jednako elegantan izgled. Kontinuirana svjetlosna traka koja prolazi kroz osvijetljeni logotip CUPRA dodatno naglašava markantan karakter modela CUPRA Tavascan.

Elegantna karoserija konceptualnog vozila svojom završnom obradom podsjeća na tekući metal. Elementi od karbonskih vlakna u boji vozila i elegantni bakreni detalji naglašavaju njegov ekspresivan izgled.

Unutrašnji mir

Linije vanjskog dizajna s konturama ponovno se nastavljaju u unutrašnjosti vozila CUPRA Tavascan. Zahvaljujući savršenoj kombinaciji materijala najviše kvalitete i tehnologije budućnosti stvorena je unutrašnjost s ambijentom u kojem su usmjerenost na vozača i udobnost putnika savršeno usklađeni. Zahvaljujući kontrastnim bojama i karbonskim elementima dizajneri marke CUPRA stvorili su jedinstvenu i dinamičnu unutrašnjost.

Pri otvaranju vrata putnike osvjetljava LED unutrašnje osvjetljenje blagih boja. Kontrastni elementi od kože, karbona i Alcantare® stvaraju emocionalnu i ugodnu unutrašnjost.

Sportska sjedala s 3D kožnim reljefom pružaju udobnost i sigurnost zahvaljujući savršenoj sintezi oblika i funkcije. Instrumentna ploča u obliku krila nije samo mamac za poglede, već i pruža osjećaj prostranosti. Vozač dobiva sve potrebne informacije preko potpuno digitalnog displaya veličine 12,3", koji je dopunjen još jednim 13" display-om infotainmenta.

Unutrašnja oprema konceptualnog vozila po potrebi se čak i prilagođava: tako se veći ekran može okrenuti prema suvozaču. Zahvaljujući zvučnicima i priključcima za smartphone integriranima u sportska sjedala CUPRA Tavascan pruža potpuno novi doživljaj automobila.

Opuštena snaga

Crossover model s četvoro vrata spaja naočit, samouvjeren nastup SUV vozila s elegancijom sportskog coupéa. Pritom je najvažnije to što je njegova snaga ispod poklopca u potpunosti dorasla njegovom atraktivnom izgledu.

Dva motora - jedan na prednjoj i jedan na stražnjoj osovini - donose ukupno 225 kW (306 KS) na cestu. Tako će CUPRA Tavascan ubrzati iz mirovanja do 100 km/h u manje od 6,5 sekundi. Njegova litij-ionska baterija kapaciteta 77 kWh pohranjuje dovoljno energije za doseg od čak 450 kilometara, izmjeren prema strogim propisima WLTP ciklusa vožnje. Baterija smještena u podnici konceptualnog vozila koje se temelji na MEB platformi garantuje nisko težište i izrazito dinamično ponašanje vozila u vožnji.

Svjetska premijera modela CUPRA Tavascan održat će se na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu automobila IAA u Frankfurtu.