Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

DNK pobjednika.

CUPRA ostaje sponzor ekipe Ducati na Svjetskom prvenstvu Superbike 2018., a sada je krase dva istaknuta imena iz svijeta motosporta: Španac Jorge Lorenzo, peti na rang listi pobjednika španskog prvenstva u klasi MotoGP, i Talijan Andrea Dovizioso, koji je 2017. godine u razdoblju od pet mjeseci pobijedio na šest različitih utrka. Koja je poveznica između marke motocikla i marke automobila? Odgovor je očit - obje žive za motosport.

Kako bismo poznatim vozačima Ducatija izrazili prigodnu dobrodošlicu, svakom od njih smo dali personaliziranu CUPRA kacigu na kojoj su prikazane njihove pobjede i priče o uspjehu. Nakon toga su dobili priliku prvi put voziti naš CUPRA trkaći automobil: CUPRA TCR s novim DSG mjenjačem visokih performansi i motorom od 350 KS. Lokacija? Trkaća staza u Castellolíju koja je podjednako pogodna za motocikle i trkaće automobile.

Na trkaćoj stazi su ih pratila dva naša najbolja profesionalna vozača CUPRA TCR-a: Pepe Oriola, najmlađi vozač koji se ikad takmičio na Svjetskom prvenstvu touring automobila WTCC (World Touring Car Championship), i Jordi Gené, iskusni vozač koji je i sam bio vozač na Svjetskom prvenstvu touring automobila od 2005. do 2010. godine i koji je sa svojim automobilom marke CUPRA u 2018. godini pobijedio na 24-satnoj utrci Nürburgringa.

Start Video

U konačnici, važno je da zajedno preispitamo motosport. Zbog toga smo ujedinili snage. Tim, porodica i DNK posvećen genima motosporta. Zajedno želimo izazvati status quo i postići nove vrhunske rezultate u motosportu. Zato će biti uzbudljivo.

 

Više informacija

Pratite nas na Instagramu pod imenom  @CUPRA_Official ili na Twitteru pod imenom   @CUPRA_Racing.