Novi e-Racer

Leon Competición

Modeli

CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
CUPRA
Tavascan
TRKAĆI AUTOMOBILI
Novi e-Racer
TRKAĆI AUTOMOBILI
Leon Competición
Combined ShapeCreated with Sketch.

CUPRA e-Racer na ETCR-u

CUPRA oblikuje budućnost motosporta i donosi potpuno novo iskustvo na trkaću stazu. Kao što mu samo ime govori, ETCR će biti prva svjetska utrka električnih touring automobila s više marki. S obzirom na to da se tehnički propisi ETCR-a temelje na modelu CUPRA e-Racer, naše će vozilo biti standard za ostale marke koje žele učestvovati u novom takmičenju.

 

Za ETCS seriju odobravaju se serijski touring automobili s četvoro ili pet vrata kod kojih se, kao i kod TCT modela, pogonski moment prenosi preko jednostepenog mjenjača direktno na stražnje točkove. WSC Technology, društvo kći WSC koncerna koje je razvilo TCR, pružit će zajednički paket platformi koji uključuje motor, mjenjač i transformator te baterijske module s energetskim kapacitetom od 65 kW. Dijelovi se mogu ugrađivati u vozila, uključujući ona koja su u skladu s TCR propisima.

 

Kako bismo sve to stavili u pravu perspektivu, željeli bismo ukazati na potencijal električnih touring automobila. Pritom CUPRA e-Racer služi kao referentni standard. S najvećom brzinom od 270 km/h, ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 3,2 sekunde i snagom baterije koja omogućuje doseg od 40 km pri punom broju okretaja iznova su definisani preduslovi za pravi trkaći automobil. Pogledajte video i doživite fascinaciju budućnosti.

Start Video

Uvjereni smo da su električni motori budućnost motosporta, a ETCR je samo prvi korak u tom smjeru. Pratite nas na Instagramu pod imenom @CUPRA_Racing te pratite revoluciju motosporta i prvu sezonu ETCR-a od 2020. godine.